sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Ryhmäcosplay - hyveet ja paheet.

Moi!

Ajattelin tällä kertaa puhua ryhmäcosplaysta ja sen hyveistä sekä paheista. Tai no keskustella vähän niistä paheista.

**
Näin heti aluksi sanon vielä, etten puhu kenestäkään tietystä henkilöstä vaan pysyn sillä yleisellä kannalla mitä olen yleisesti kokenut. :>
**

Itse pidän ryhmäcosplaysta sekä paricosplaysta. Todella paljon. Varsinkin kavereiden kanssa on mukavaa tehdä samasta sarjasta pukuja ja cossata lemppari hahmojaan. :> Siitä, miten yhdessä voidaan puida miten tehdä jokin kohta puvussa jos on samankaltaisia yksityiskohtia tai materiaaleja.

Eeppisiä ryhmiä.!
Ryhmässä voi hassutella
Voi olla ihkupihku paricosseja

Pidän siitä miten siihen sitoudutaan kun sovitaan että tehdään yhdessä puku johonkin tiettyyn tapahtumaan, tiettyyn päivämäärään mennessä.

Esimerkiksi Facebookista tai foorumeilla on nykyään kivan helppoa perustaa cosplayryhmiä jollekkin tietylle sarjalle, ryhmälle tai pelille. Ja kaikista mukavintahan tietysti on se, kun saadaan koko konkkaronkka kasaan.! ^^


Näin ei kuitenkaan aina ole.

Yksikin voi vetää koko ryhmän alas kerralla.

Ensimmäisen kuukauden jälkeen koko konkkaronkan saamisesta kasaan alkaa jo ensimmäiset "tippumaan". Eli siis ei olekkaan rahaa tai aikaa tehdä pukua. Eihän se haittaa, porukkaahan kuitenkin saa lisää kun laittaa ajoissa ilmoitusta tulille ? Noh, kun ketään ei kuulu ja aika kuluu niin alkaa ihmetyttää. Kuukausi tai pari coniin ja lisää ihmisä tippuu. Kiire, raha, aika ja stressi syynä. Mitäs sitten ?

Kukaan ei tuskin enää liity ryhmään, kun aikaa on niin vähän ja on muita suunnitelmia. Ja enää kokonaisesta ryhmästä on muutama jäljellä.

"Sori tytöt, en pystykkään enää olemaan ryhmässä..." 

Mitäs tälle asialle voi tehdä ? On kai tyydyttävä siihen että monen hengen porukasta on enää muutama jäljellä. ´:>


Jos halutaan ryhmään, niin oletetaan että sitoudutaan vakavissaan. Liittyessäsi ryhmään sinusta kuitenkin tulee yksi jäsenistä ja kiinnostaa miten pukusi edistyy ja kaikkea! ^^

Kyllähän sitä pitäisi tietää, että riittääkö rahat tehdä pukua ja onko aikaa tehdä coniin pukua, hei ´:D
...Ainakin itse samalla kun päätän mitä pukuja coniin teen, niin laskeskelen riittääkö materiaaleihin saatika onko aikaa.


Itse sitten innoissani hypetän miten kivaa sitten koko konkkaronkassa on shoottailla ja hengailla. Kun tämä ei toteudu niin tulee vähän sellainen olo, että liittyykö ihmiset ryhmiin edes vakavissaan vai pitääkö olettaa joka cosplayryhmässä että joku ei kuitenkaan lähde loppujen lopuksi mukaan ?Samalla mietin näitä missä esimerkiksi on tiettyjen hahmojen ryhmä. Noh, päätät liittyä, mutta lemppari hahmosi on jo viety joten päädyt siiten toiseen tai ehkä kolmanteen vaihtoehtoon, että ryhmä tulisi kasaan.

Aloitat puvun tekemistä ja huomaatkin että kuukausi-pari ennen conia lempihahmosi cossaaja hyppää pois kelkasta ja nyt se sitten olisikin vapaana. Olet kuitenkin jo tehnyt puvun melkein valmiiksi ja ostanut kaikki materiaalit peruukkeja myöten tuohon ei-niin-kiva-mutta-menee-kuitenkin cossiin. Alkaahan siinä sitten vähän harmittamaan, kun lempihahmoasi ei ryhmässä ole etkä viitsi kuitenkaan enää vaihtaa hahmoa.Itse tästä eteenpäin päätin, että joko itse aloitan ryhmän tai menen ryhmään jossa varmasti saan olla oma lemppari hahmoni ettei sitten enää harmita jos ryhmä ei onnistukkaan.Ja hei, myöntäkää pois. Onhan se aina kivaa kun on koko ryhmä kasassa ! :)


4 kommenttia:

 1. A raisu! Mut tosiaan, ärsyttää että oli viimeinen ryhmässä ja otti sen joka oli vapaana ja nyt olisi kivempia pukuja ja hahmoja siellä sitten vapaana, mutta itse on tehnyt jo puvun valmiiksi u_u¨ Että jees..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä tosiaan hyvin rasittavaa... .__. I feel u bro. Toisaalta kaipa sitä pitää valita vain niitä hahmoja mistä oikeasti tykkää, eikä valita sen takia "koska ryhmä". :c höhhhh.

   Poista
 2. Joo ryhmässä cossaaminen on tosi kivaa ja tuo sitä lisäpuhtia cossin tekemiseen! Myös paricosseja on ihana tehdä kavereiden/kumppanin kanssa! <3

  Mulla on käynyt kerran niin että liityin yhteen isoon ryhmään mikä oli perustettu -ja saatu cossaajat kasaan- jo reilu vuosi ennen ryhmän toteuttamista. No aika sit kului ja puolivuotta katosi ties minne ja ei mitään ryhmästä kuulunut. Sitten koko vuosi meni ohi ja ei ryhmää edelleenkään näkynyt; haihtui vaan ku tuhka tuuleen. Vähän jäi kyllä harmittamaan koska olis ollut tosi magee hengata niin monen fanin kans ja ryhmässä oli jopa niitä harvinaisempia hahmojen cossaajia myös jne. :<
  Noh, tosta oppi sen että vaikka ryhmä oliski alusta hyvin järjestetty (näyttää pro'lta jne) niin voi seki kaatua jos on liian aikaisin alettu suunittelemaan.. ihmisillä ku kerkee vuoden varrella tulla uusia pukusuunitelmia ja/tai innostus lopahtaa tai jotain.

  http://valkoinensamurai.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kivaa ! Niin ja tietty jos kumppani löytyy niin hänen kanssaan ;>

   Ikävää että muillakin on tätä käynyt :<

   Se on vaikeaa kun periaatteessa pitäisi hyvissä ajoin alkaa tekemään ryhmää (puolisen vuotta esim.), mutta sitten ei saa liian aikasin ettei ihmisillä kiinnostus lopahda tai tule muita suunnitelmia. :<

   Poista