sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Sama cossi kaveriporukassa ??

Moi taas pitkästä aikaa !

Olen tässä pohdiskellut asioita cossijuttujen äärellä ja ajattelin jakaa teille asiaa, mikä mietityttää itseäni kovasti. Ja olisi todella mukavaa kuulla myös muiden mielipiteitä tästä asiasta ! ^^


Eilen illalla twitterissä jo mietinkin näitä asioita ja mieleeni tuli seuraavat kysymykset:

- Onko jokin kirjoittamaton sääntö ettei kaveriporukassa saa cossata samaa hahmoa saatika samaa pukua mitä toinen on jo cossannut?
- Tuntuuko kaverista, joka on tehnyt puvun aikaisemmin, että se on suora hyökkäys häntä kohtaan "hahaa, minäpä teen tämän paremmin ja minulla ei tule samoja virheitä mitä sinulla tuli. Ja sovin muutenkin paremmin hahmoon !"
- Tuleeko ryhmän kesken kateutta ja vertailua ?

Entä jos kahdella kaveruksella on se sama lempihahmo jostain sarjasta eikä sitten toinen "voi" tehdä pukua sen takia, koska pelkää että hänen kaverinsa suuttuu ja ottaa sen loukkauksena, jos tämä on tehnyt sen jo joskus aikaisemmin.

Varsinkin, kun kaveri on miettinyt jo kaikki materiaalit ja kaiken valmiiksi, niin "sillä toisella ei ole enää niin paljoa hommaa, kun kaikki on jo mietitty valmiiksi ja niistä voi soveltaa, yhy".


Omasta mielestäni tietysti saa cossata samaa hahmoa ja vaikka samaa pukua. Tietysti siinä tulee vertailua - se on sama kun näet conissa saman puvun tehneen cossaajan, niin siinäkin vähintään mielenkiinnosta katsoo miten toinen on tehnyt minkäkin osan. Mutta kaverin ei pidä ottaa sitä henkilökohtaisesti, ei todellakaan. :D

Voin myöntää omasta kokemuksesta, että itselläni on vähän liian kovasti juurtunut se päähän, etten saisi cossata samaa hahmoa mitä kaveri on jo cossannut/kaveri on laittanut sen puvun omiin suunnitelma listoihinsa. Tai jos välttämättä samaa hahmoa, niin eri pukua ainakin.
Joissain tilanteissa tämä tuntuu vähän rajoittavalta tekijältä ja tästä pitäisi kasvaa pois. Se on kuitenkin loppujen lopuksi oma harrastuksesi ja tietyssä tapauksessa cosplay on kuitenkin yksilöharrastus. Sinä itse päätät mitä pukuja haluat tehdä, eikä kukaan saisi vaikuttaa (jollei positiivisesti tietty) omiin valintoihisi.

Tietenkin ryhmissä joissa on sovittu, että pyritään siihen että jokainen cossaisi eri hahmoa, mutta tämä on taas asia ihan erikseen.


Vaikka tuntui jossain vaiheessa että meinasin hukuttaa itseni suunnitelmiini niin omalta osalta nämä cosplayhommelit sujuvat nyt ihan hyvin, mutta tämä asia aina palaa mieleen kun suunnittelen uusia cosseja. >//<


...Onko muilla samoja ongelmia tai muuten kokemusta asiasta? Mietteitä ?


OMG, sama cossi !

4 kommenttia:

 1. Olen itse niin juurtunut omaan cossitapaani, etten halua cossata samoja hahmoja mitä kukaan edes missään päin maailmaa on cossannut, ettei tämä ole tullut edes mieleen :D Parhaillaankin mietin yhtä cossia, että viitsinkö, kun toinen suomalainen on sitä tekemässä...

  Mutta asiaa voisi ajatella vaikka siltä kantilta, että jos vaikka ryhmässä on kaikilla samanlainen koulupuku/uniformu, niin eiköhän siinäkin jokainen vertaile toisiaan. Eli jos oma kantti kestää mennä tällaiseen ryhmään, niin miksei myös cossata hahmoa jonka kaveri on jo tehnyt/tekemässä. Jos vielä asut tulevat samaan coniin, niin siitähän saisi mahtavia yhteiskuvia. Ainakin jenkkilässä näkee tosi paljon samojen hahmojen ryhmäshootteja.

  Mutta ainakin itsellä on se, että jos olen nähnyt jostain hahmosta upean cossin, niin kynnys tehdä se itse nousee huomattavasti, kun ajattelee ettei pysty yhtä hyvään/näytä yhtä paljon hahmolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo ! Eipä muuten tullut tuo koulupuku/uniformu asia edes mieleen, mutta tosiaan siinäkin se tulee esille :o (Itsekin kun näitä idolihässäköitä cossaan ryhmissä ja samantaipaisia pukuja on hahmoilla, niin kaipa sitä ihmiset vertailee ja ovat kiinnostuneita miten erilaisia toteutuksia tyypeillä on). ^^'

   Mutta juu olen samaa mieltä, kynnys hahmon tekeminen nousee valtavasti varsinkin jos joku yli pro on tehnyt sen, haha ´:D

   Poista
 2. Hmm itse kun en cossaa niin en ole niin perillä näistä ajatusmaailmoista, mutta tuo yleisesti kuulostaa samalle kuin perinteinen "saako ostaa saman paidan kuin kaverilla, olenko kamala matkija?!" Veikkaisin että riippuu hyvin paljon persoonasta, jotkut saattaisi ottaa loukkauksena ja toisista päinvastoin olisi hauskaa jos kaveri cossaa samaa hahmoa. En yleensäkään ymmärrä miksi puvuissa pitäisi muka kaverienkin kesken "kilpailla" kellä on paras hahmo X, eikös se tarkoitus ole porukassa harrastaa ja pitää hauskaa :3 Lolita-piireissä ja nukeissa lienee vastaavaa myös, saako olla samaa mekkoa/nukkea kuin kavereilla jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta tosiaan tätähän näkee kaikkialla ! Ei tullut tekstiä kirjoittaessa edes mieleen :3

   Ehkä kilpailuhenkisyys on ihmisen luonnossa tai että kukaan ei halua olla "se matkija" ? En tiedä. :> Mutta tarkoituksenahan cosplayssakin on pitää hauskaa, niin harmi että tätä kuitenkin vähän esiintyy näissäkin piireissä.

   Poista